+30 26310 24214  .

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
Please select your page

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έναρξη του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» τον Σεπτέμβριο και την επιδότηση της αναβάθμισης δεκάδων χιλιάδων διαμερισμάτων και πολυκατοικιών στη χώρα, με τη χθεσινή δημοσίευση σε ΦΕΚ της έγκρισης του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Η αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, η οποία εκκρεμούσε από το 2014, αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μέσω κοινοτικών κονδυλιών οποιοδήποτε πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Μέσω κοινοτικών κονδυλίων αναμένεται να «τρέξει» το επόμενο διάστημα ένα πρόγραμμα για την ενεργειακή εξοικονόμηση των δημόσιων κτηρίων, όπως επίσης και ένα ανάλογο έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών. Και βέβαια, από πόρους της Ε.Ε. θα προέλθει πολύ μεγάλο ποσοστό από τα 292,2 εκατ. ευρώ του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Για τη σύνταξη του νέου Κανονισμού συνυπολογίσθηκαν οι βελτιώσεις στα υλικά δόμησης και στις αντίστοιχες τεχνολογίες, που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2010, όταν θεσπίσθηκε ο προηγούμενος ΚΕΝΑΚ. Αυτό σημαίνει πως εκ των πραγμάτων αυστηροποιούνται σε μικρό βαθμό τα κριτήρια κατάταξης των κτηρίων στις ενεργειακές βαθμίδες, με συνέπεια να δυσχεραίνεται σχετικά η κατάταξη ενός κτηρίου στην κατηγορία «Α» σε σχέση με το παρελθόν.

Από την άλλη μεριά, η γενική εικόνα είναι πως δεν υπάρχουν μείζονες μεταβολές στις κλιματικές ζώνες. Επίσης, δεν υπάρχουν αλλαγές ως προς την έκδοση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, τα οποία όπως είναι φυσικό θα συνεχίσουν να απαιτούνται κατά την πώληση ή νέα μίσθωση ενός ακινήτου.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Το γραφείο μας παρέχει ολοκληρωμένες, εξατομικευμένες λύσεις που μπορεί να αντιμετωπίζει το κτίριο σας

Για περισσότερες πληροφορίες

Επικοινωνήστε μαζί μας

Λιακατά 12

Μεσολόγγι

30200

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@e-aeiforia.gr

Web: http://www.e-aeiforia.gr

Τηλέφωνο: +30 26310 55637

Κινητό: +30 6974 810 785

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Ξεχάσατε τον κωδικό σας; |  Ξεχάσατε το όνομα χρήστη;

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.



  or   Login
×